Takže teraz sa na túto problematiku pozrieme z úplne odlišného uhla pohľadu.
Najprv si pripomenieme, s akými všetkými spôsobmi stravovania a životného štýlu sme sa už v živote stretli. Najčastejšie to býva v štýle „chudnite efektívne“. Rôzne marketingové a reklamné propagácie nám natlačili do hlavy fakty, že za mesiac môžme schudnúť desať aj dvadsať kíl. Že takéto prudké chudnutie je pre organizmus nadmerná neprirodzená záťaž, to je tiež fakt. A že je to vlastne hlúposť. Kto sa nechá nalákať na také diéty a spôsoby stravovania, tomu by sme asi odporučili už len naučiť sa dôverovať svojmu logickému úsudku, alebo len jednoducho by sme mali nad takýmto mávnuť človekom rukou a vyhlásiť ho za stratený prípad, pri nadmernú dôverčivosť a schopnosť nechať sa manipulovať. Ale teraz vážne.

dieta

Čo je teda tá správna diéta

Jediná stopercentne overená a funkčná dieta je vlastná sebadisciplína. Pretože neexistuje tvrdenie, že priberám aj zo vzduchu, ale takisto neexistuje ani tvrdenie, že schudnem pokiaľ budem jesť toľko ako doteraz. Pretože fyzika ani fyziológia nepustí. Buď jem veľa a úmerne tomu sa veľa aj hýbem, alebo priberám. Toto je jednoduchá lineárna rovnica. Ak chcem veľa jesť, musím sa veľa hýbať.
Ak sa nechcem hýbať, nezostáva mi nič iné ako jesť málo. Ale čo je málo a čo je veľa? Nuž pokiaľ sa človek nehýbe, tak vystačí naozaj s veľmi malými dávkami jedla. Takže žiadne výdatné raňajky, žiadny výdatný obed, ani žiadna výdatná večera. Buď človek je pravidelne, v tom prípade musí jesť málo a musí sa vedieť ovládať, alebo pokiaľ sa človek pri jedle vždy poriadne naprace, v tom prípade neostáva nič iné, ako jesť jeden, maximálne dvakrát za deň.

svaly

Je nám jasné, že takýto typ životného štýlu ste si nepredstavovali. Ale nikto to za vás neurobí. Neexistuje žiadna zázračná bylina, ani zázračné jedlo, ktoré za vás bude chudnúť. Alebo máte sebadisciplínu, alebo priberáte.